Sinergija mineralov, za širok spekter delovanja, ki prispeva k delovanju živčnega, encimskega, hor­monskega in skeletnega ter kardiovaskularnega sistema, ponovni absorpciji kalcija v ledvicah, ab­sorpciji fosforja in kalcija v črevesju, procesu mine­ralizacije kosti in s tem preprečevanja rahitisa pri otrocih in osteomalacijo pri odraslih.

Aktivne sestavine:

  • Kalcij

  • Magnezij

  • Cink

  • Vitamin D3

Deklaracija izdelka:

KALCIJ, MAGNEZIJ, CINK

Prehransko dopolnilo

100 tablet – Neto količina: 180 g

Sestavine: Kalcijev fosfat, magnezijev karbonat, sredstvi proti sprijemanju: rastlinski magnezijev stearat, silicijev dioksid; emulgator: mono-digliceridi maščobnih kislin; cinkov citrat, holekalciferol.

Povprečna vsebnost v 4 tabletah

Kalcij 1200 mg 150% PDV/RDA*, Magnezij 450 mg 120% PDV/RDA*, Cink 12,5 mg 125% PDV/RDA*, Vitamin D3 20 μg 400% PDV/RDA*

*PDV-Priporočen dnevni vnos za odrasle (Uredba (EU) št. 1169/11)

Kalcij je potreben za ohranjanje zdravih kosti. Vitamin D, magnezij in cink prispevajo k ohranjanju zdravih kosti. Vitamin D prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja.

Priporočena dnevna količina oziroma odmerek in navodila za uporabo: 2-4 tablete na dan. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Hranite na suhem in hladnem, stran od virov toplote. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Datum minimalne trajnosti se nanaša na nepoškodovan in pravilno hranjen izdelek.

Uporabno najmanj do in lot: odtisnjeno na embalaži.

Distributer: AVITABIO PHARMA d.o.o., Kosovelov trg 6, 6000 Koper

www.avitabio.com