Navodila za uporabo: Stopala temeljito umijte s toplo vodo in jih posušite. Nogavici ločite tako, da odrežete vzdolž razdelilne sredinske črte. Nogavice obujte in jih na vrhu pritrdite z lepilnimi jezički.

Pustite delovati 60 minut (ne prekoračite navedenega časa).

Med uporabo izdelka, ne hodite in ne stojte, da se izognete padcem. Da bi se lahko varno premikali, čez eksfoliacijske nogavice obujte par navadnih nogavic.
Odstranite nogavice. Noge sperite s toplo vodo in jih posušite.

Eksfoliacijski učinek se pojavi po 3-5 dneh. Kože ne trgajte, saj bo sčasoma naravno odpadla.

Za pospešitev eksfoliacije, lahko noge vsak večer namakate v kopeli in/ali opravite piling in/ali uporabite grobe rokavice za masažo.

Prva dva tedna po uporabi nogavic, se ne izpostavljajte ultravijoličnim žarkom, razen zaščiteni s kremo z zelo visoko UV zaščito, saj kisline povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo.

Izdelka ne nanašajte na poškodovano, občutljivo, razdraženo ali kožo s patološkimi spremembami. Hranite izven dosega otrok. Izdelka ne uporabljajte pri otrocih mlajših od 12 let.

Izogibajte se stiku z očmi.

V primeru stika z očmi, oči dobro izperite pod tekoči vodo. Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na katerokoli izmed sestavin. V primeru močnega pekočega občutka ali srbeža takoj prenehajte z uporabo. Vnetljivo. Izdelek hranite stran od virov toplote in neposredne sončne svetlobe.

Aktivne sestavine:

  • Čista urea

    deluje vlažilno, pomirjujoče ter eksfoliacijsko. Izjemno suhi in razpokani koži podari vitalnost, mehkobo in elastičnost.

  • Kompleks 7 vrst hialuronske kisline

    Kombinacija 7 vrst hialuronske kisline z izjemnim vlažilnim učinkom;

    Sinergijsko delovanje za povečanje globinske hidracije posebej suhe in razpokane kože, kar spodbuja tudi večjo elastičnost.

  • Glikolna kislina

    Spada v družino alfa-hidroksi kislin, ekstrahirana iz sladkornega trsa, skoraj vedno je naravnega izvora in deluje eksfoliacijsko.

  • Mandljeva kislina

    Spada v družino alfa-hidroksi kislin, bolj znanih kot “sadne kisline”. Odkrili so jo skoraj po naključju, pridobivajo pa jo iz grenkih mandljev. Skupaj z glikolno in mlečno kislino se v kozmetičnih izdelkih pogosto uporablja zaradi eksfoliacije in čiščenja kože.

  • Glukonolakton

    Poznan tudi pod imenom glukono delta-lakton, je član družine polihidroksi kislin, nove generacije hidroksi kislin, z vlažilnim in nežnim eksfoliacijskim učinkom

    Pridobiva se s fermentacijo obnovljivih rastlinskih virov, iz glukoze, ki jo le-ti vsebujejo. Je v obliki kristalnega prahu, ki v vodni raztopini hidrolizira v glukonsko kislino.

    Zaradi prisotnosti številnih hidroksilnih skupin, ima močan higroskopičen in dolgotrajni vlažilni učinek.

    Pri nanosu na kožo spodbuja eksfoliacijo in obnovo celic ter modulira postopek keratinizacije.

    Na poškodovano kožno pregrado deluje antioksidativno in obnovitveno.

    Nedavne raziskave mu pripisujejo pomembno zaščitno delovanje pred UV žarki.

    Glukonolakton je tudi dober kelator železa in zaradi počasne hidrolizacije v vodi, deluje kot stabilizator pH v prisotnosti aktivnih sestavin, z bazičnimi lastnostmi.

Deklaracija izdelka: Klikni tukaj >>