Dobrobit sečil

Cistitis je vnetje mehurja, trenutno druga najbolj razširjena nalezljiva bolezen.

Podatki kažejo, da je za cistitisom vsaj enkrat trpelo 25% žensk, starih med 20 in 40 let.

Povzročajo jo bakterije, glive, virusi, zaprtje, pa tudi nekatere kontracepcijske metode, neustrezna higiena, pojavlja se celo med nosečnostjo in v menopavzi.

CISTYASE® je učinkovito in naravno sredstvo, ki pomaga pri nevšečnostih in bolečinah, ki jih povzroča cistitis.

Sestavine in glavne lastnosti

 • Ameriška brusnica

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil. Antioksidant.

  Sprva so domnevali, da je antiseptično delovanje brusnice na sečila povezano s sposobnostjo povečanja kislosti urina, kar predstavlja manj ugoden medij za razvoj bakterij, kot je Escherichia coli (eden najpogostejših etioloških dejavnikov okužb sečil, vpletenih v približno 80% primerih).

  Nadaljnje eksperimentalne raziskave so potrdile, da so plodovi brusnice res najbolj učinkoviti proti Escherichia coli; vendar glavni mehanizem delovanja ni toliko odvisen od sposobnosti povečanja kislosti urina, temveč od preprečevanja pritditve Escherichia coli na epitelijske celice sečil.

  Vzrok za slednje je dejstvo, da pro-antocianidini, polifenoli, selektivno zavirajo adhezive, ki jih proizvajajo bakterije in tako zmanjšujejo adhezijo bakterij na uroepitelne celice.

  Najučinkovitejši so pro-antocianidini tipa A (PAC), ki so v fitokompleksu, ekstrahiranem iz brusnice, v največjem deležu in jih je v primerjavi z manj aktivnim monomerom epikatehinom, približno 4-krat več.

 • Pomelo

  Aantioksidant. odvajanje telesnih tekočin.

  Raziskave so pokazale, da semena vsebujejo številne aktivne snovi, med katerimi so najpomembnejši flavonoidi (naringin, kvercetin, hesperidin, apigenin), ki skupaj s številnimi drugimi tvorijo fitokompleks s protimikrobnim delovanjem.

  Ekstrakt semen pomela poimenovan tudi GSE (grapefruit seed extract), se v glavnem pridobiva iz semen in membran posušenega sadeža, z različnimi postopki, ki vodijo do nastanka novih kemičnih vezi, za katere je bilo dokazano, da delujejo na najrazličnejše škodljive mikroorganizme, kot so bakterije, glive, virusi, kvasovke, plesni in pa tudi na parazite, kot so gliste in uši, protozoji, kot je ameba, ki lahko povzročijo drisko in dizenterijo, razširjeno zlasti v državah s pomanjkljivo higieno.

  Ekstrakt semen pomela se uporablja tudi za zdravljenje cistitisa.

 • Brin

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil.

  Znan po svojem antiseptičniem delovanju na sečila.

 • Njivska preslica

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil. Ekstrakt je pridobljen iz sterilnih stebel, ki vsebujejo:

  • mineralne soli (18-20%, veliko kalija)
  • saponine (približno 8%)
  • silikate (5-6% suhe rastline)
  • organske kisline (vitamin C, cimetna kislina, oksalna kislina in druge)
  • flavonoide (zlasti izokvercetin)
  • sledi alkaloidov

  Na področju fitoterapije se njivska preslica uporablja kot blag diuretik in razstrupljevalec.

  Uporablja se pri posttravmatskih edemih (oteklina po udarcu), vnetnih stanjih in okužbah spodnjih sečil (cistitis, uretritis, prostatitis), pri tretiranju ledvičnih kamnov (olajša izločanje majhnih ledvičnih kamnov, peščene konsistence) ter odpravi oteklin pri težkih nogah in gležnjih.

 • Zlata rozga

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil.

  Ta rastlina se uporablja zaradi svojih diuretičnih lastnosti; ne pomaga samo pri odvajanju odvečnega urina, ampak tudi pri odvajanju odpadnih snovi, kot sta dušik in sečna kislina.

  Ima tudi protivnetne, spazmolitične in antiseptične lastnosti, zato je koristna v primerih vnetja sečil, pri preprečevanju sečnih kamnov in nenazadnje tudi pri revmi.

CISTYASE

30 tablet – Neto količina: 18 g

Prehransko dopolnilo na osnovi ameriške brusnice in rastlinskih izvlečkov.

Sestavine: Stabilizator: mikrokristalna celuloza, suhi ekstrakt plodov ameriške brusnice (Vaccinium macrocarpon, maltodekstrin) standardiziran na 30% proantocianidinov, suhi ekstrakt jagod navadnega brina (Juniperus communis, maltodekstrin), suhi ekstrakt semen pomela (Citrus grandis, maltodekstrin) standardiziran na 50% bioflavonoidov, suhi ekstrakt nadzemnih delov njivske preslice (Equisetum arvense, maltodekstrin) standardiziran na 1% silicija, suhi ekstrakt cvetočih vršičkov zlate rozge (Solidago virga-aurea, maltodekstrin), sredstva proti sprijemanju: mono in digliceridi maščobnih kislin, silicijev dioksid, obloga tablete: hidroksipropilmetil celuloza in stearinska kislina.

Povprečna vsebnost v 2 tabletah
Ameriška brusnica 240 mg
-od tega proantocianidini 72 mg
Navadni brin 150 mg
Pomelo 120 mg
Njivska preslica 100 mg
Zlata rozga 100 mg

Priporočena dnevna količina oziroma odmerek in navodila za uporabo: 2 tableti na dan med obroki.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Izdelka ne uporabljajte med nosečnostjo, dojenjem, pri otrocih ali za daljše obdobje brez posveta z zdravnikom.

Ne uporabljajte izdelka v primeru preobčutljivosti ali alergije na eno ali več sestavin.

Hranite na suhem in hladnem, stran od virov toplote.

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Datum minimalne trajnosti se nanaša na nepoškodovan in pravilno hranjen izdelek.

Uporabno najmanj do konca in lot: odtisnjeno na embalaži.

Informacije o izdelkih, storitvah in ostale vsebine na tej spletni strani niso namenjene zdravljenju ali preprečevanju bolezni, niti ne predstavljajo zdravstvenih trditev. Z njimi želimo prispevati k vašemu boljšemu počutju, zdravemu življenjskemu slogu ter promovirati zdrav način prehranjevanja in kakovostna prehranska dopolnila. 

Distributer: AVITABIO PHARMA d.o.o., Kosovelov trg 6, 6000 Koper

www.avitabio.com