Dobrobit sečil

Cistitis je vnetje mehurja, trenutno druga najbolj razširjena nalezljiva bolezen.

Podatki kažejo, da je za cistitisom vsaj enkrat trpelo 25% žensk, starih med 20 in 40 let.

Povzročajo jo bakterije, glive, virusi, zaprtje, pa tudi nekatere kontracepcijske metode, neustrezna higiena, pojavlja se celo med nosečnostjo in v menopavzi.

CISTYASE® je učinkovito in naravno sredstvo, ki pomaga pri nevšečnostih in bolečinah, ki jih povzroča cistitis.

Sestavine in glavne lastnosti

 • Ameriška brusnica

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil. Antioksidant.

  Sprva so domnevali, da je antiseptično delovanje brusnice na sečila povezano s sposobnostjo povečanja kislosti urina, kar predstavlja manj ugoden medij za razvoj bakterij, kot je Escherichia coli (eden najpogostejših etioloških dejavnikov okužb sečil, vpletenih v približno 80% primerih).

  Nadaljnje eksperimentalne raziskave so potrdile, da so plodovi brusnice res najbolj učinkoviti proti Escherichia coli; vendar glavni mehanizem delovanja ni toliko odvisen od sposobnosti povečanja kislosti urina, temveč od preprečevanja pritditve Escherichia coli na epitelijske celice sečil.

  Vzrok za slednje je dejstvo, da pro-antocianidini, polifenoli, selektivno zavirajo adhezive, ki jih proizvajajo bakterije in tako zmanjšujejo adhezijo bakterij na uroepitelne celice.

  Najučinkovitejši so pro-antocianidini tipa A (PAC), ki so v fitokompleksu, ekstrahiranem iz brusnice, v največjem deležu in jih je v primerjavi z manj aktivnim monomerom epikatehinom, približno 4-krat več.

 • D-Manoza

  Je preprost sladkor, sestavljen iz ene same molekule. Ko ga telo absorbira, se ne pretvori v glikogen in se zato ne nabira v jetrih ali drugih organih, niti ga telo ne uporabi, temveč se izloči skozi ledvice in je tako prisotna v visoki koncentraciji v sečilih, kjer se zaradi svojih adhezivnih učinkov veže na bakterije, prisotne v sečilih.

  Da sprožijo cistitis se morajo bakterije prilepiti na stene mehurja,. D-manoza, ki se veže na bakterijske fimbrije (izrastki, ki po delovanju spominjajo na flagele), preprečuje njihovo adhezijo na sluznico sečil. Ko se bakterije združijo z D-manozo, se ne morejo več prilepiti na mehur in ostanejo v urinu ter se izločajo z uriniranjem.

  D-manoza ima še eno pomembno funkcijo. Ker je tudi pomembna sestavina sluznice mehurja, obnovi zaščitno plast, ki jo poškodujejo večkratna vnetja. Verjetno je to razlog, da tudi ljudjem z nebakterijskim in intersticijskim cistitisom (v urinu bakterije niso prisotne) uživanje D-manoze koristi.

  Dokazano je, da se D-manoza ne veže samo na bakterije, temveč tudi na toksine, ki jih proizvajajo bakterije. Nenazadnje D-manoza zavira tudi nastajanje biofilma, ki ga lahko tvorijo številne bakterije. Biofilm je snov, ki obda samo bakterijo in ustvari močno nepropustno zaščitno, tako pred delovanjem našega imunskega sistema, kot številnih antibiotikov.

  D-manoza omejuje nastanek biofilma, zato se bakterije težje branijo proti antibiotikom, kot tudi proti naši imunski zaščiti, ki se bo lahko z večjim uspehom borila proti okužbam.

 • Pomelo

  Aantioksidant. odvajanje telesnih tekočin.

  Raziskave so pokazale, da semena vsebujejo številne aktivne snovi, med katerimi so najpomembnejši flavonoidi (naringin, kvercetin, hesperidin, apigenin), ki skupaj s številnimi drugimi tvorijo fitokompleks s protimikrobnim delovanjem.

  Ekstrakt semen pomela poimenovan tudi GSE (grapefruit seed extract), se v glavnem pridobiva iz semen in membran posušenega sadeža, z različnimi postopki, ki vodijo do nastanka novih kemičnih vezi, za katere je bilo dokazano, da delujejo na najrazličnejše škodljive mikroorganizme, kot so bakterije, glive, virusi, kvasovke, plesni in pa tudi na parazite, kot so gliste in uši, protozoji, kot je ameba, ki lahko povzročijo drisko in dizenterijo, razširjeno zlasti v državah s pomanjkljivo higieno.

  Ekstrakt semen pomela se uporablja tudi za zdravljenje cistitisa.

 • Brin

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil.

  Znan po svojem antiseptičniem delovanju na sečila.

 • Njivska preslica

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil. Ekstrakt je pridobljen iz sterilnih stebel, ki vsebujejo:

  • mineralne soli (18-20%, veliko kalija)
  • saponine (približno 8%)
  • silikate (5-6% suhe rastline)
  • organske kisline (vitamin C, cimetna kislina, oksalna kislina in druge)
  • flavonoide (zlasti izokvercetin)
  • sledi alkaloidov

  Na področju fitoterapije se njivska preslica uporablja kot blag diuretik in razstrupljevalec.

  Uporablja se pri posttravmatskih edemih (oteklina po udarcu), vnetnih stanjih in okužbah spodnjih sečil (cistitis, uretritis, prostatitis), pri tretiranju ledvičnih kamnov (olajša izločanje majhnih ledvičnih kamnov, peščene konsistence) ter odpravi oteklin pri težkih nogah in gležnjih.

 • Zlata rozga

  Odvajanje telesnih tekočin. Delovanje sečil.

  Ta rastlina se uporablja zaradi svojih diuretičnih lastnosti; ne pomaga samo pri odvajanju odvečnega urina, ampak tudi pri odvajanju odpadnih snovi, kot sta dušik in sečna kislina.

  Ima tudi protivnetne, spazmolitične in antiseptične lastnosti, zato je koristna v primerih vnetja sečil, pri preprečevanju sečnih kamnov in nenazadnje tudi pri revmi.

CISTYASE URTO

10 plastenk po 10 ml – Neto količina: 100 ml

Prehransko dopolnilo na osnovi ameriške brusnice, d-manoze in rastlinskih izvlečkov.

Sestavine: Fruktoza, demineralizirana voda, suhi ekstrakt plodov ameriške brusnice (Vaccinium macrocarpon, maltodekstrin) standardiziran na 30% proantocianidinov, suhi ekstrakt jagod navadnega brina (Juniperus communis, maltodekstrin), suhi ekstrakt semen pomela (Citrus grandis, maltodekstrin) standardiziran na 50% bioflavonoidov, d-manoza, suhi ekstrakt nadzemnih delov njivske preslice (Equisetum arvense, maltodekstrin) standardiziran na 1% silicija, suhi ekstrakt cvetočih vršičkov zlate rozge (Solidago virga-aurea, maltodekstrin), konzervansi: natrijev benzoat, kalijev sorbat, citronska kislina, arome.

Povprečna vsebnost v 1 plastenki
Ameriška brusnica 300 mg
-od tega proantocianidini 90 mg
Navadni brin 150 mg
Semena pomela 120 mg
D-manoza 100 mg
Njivska preslica 100 mg
Zlata rozga 50 mg

Priporočena dnevna količina oziroma odmerek in navodila za uporabo: vsebina 1 plastenke na dan, priporočljivo med obroki. Izdelek lahko zaužijete neposredno iz plastenke (brez razredčitve) ali ga razredčite v kozarcu vode. Pred uporabo dobro pretresite. Prisotnost usedlin ali delcev v izdelku je posledica visoke koncentracije naravnih aktivnih sestavin in ne vpliva na kakovost izdelka.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Izdelka ne uporabljajte med nosečnostjo, dojenjem, pri otrocih ali za daljše obdobje brez posveta z zdravnikom.

Ne uporabljajte izdelka v primeru preobčutljivosti ali alergije na eno ali več sestavin.

Hranite na suhem in hladnem, stran od virov toplote.

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Datum minimalne trajnosti se nanaša na nepoškodovan in pravilno hranjen izdelek.

Uporabno najmanj do konca in lot: odtisnjeno na embalaži.

Informacije o izdelkih, storitvah in ostale vsebine na tej spletni strani niso namenjene zdravljenju ali preprečevanju bolezni, niti ne predstavljajo zdravstvenih trditev. Z njimi želimo prispevati k vašemu boljšemu počutju, zdravemu življenjskemu slogu ter promovirati zdrav način prehranjevanja in kakovostna prehranska dopolnila. 

Distributer: AVITABIO PHARMA d.o.o., Kosovelov trg 6, 6000 Koper

www.avitabio.com