Profesionalna fitonaravna prehranska dopolnila in kozmetika

Dobrobit prebavil

V današnjem hitrem življenjskem tempu nam nemalokrat primanjkuje časa za prehranjevanje, zato hrano zaužijemo hitro, pri čemer pa zaužijemo tudi veliko zraka. Posledica je napihnjen in napet trebuh. Tudi težave, kot so kolitis, gastritis in refluks, povzročajo simptome napihnjenosti, ki jih pogosto spremljajo krči.

V vseh teh primerih si lahko pomagamo z aktivnim ogljem, ki “zajame” zračne mehurčke in pline v želodcu in črevesju ter olajša njihovo izločanje in s tem pomaga pri odpravljanju napihnjenosti in zaprtja ter olajša prebavo.

Aktivne sestavine:

  • Rastlinsko aktivno oglje

    Primarna surovina za proizvodnjo aktivnega oglja je lupina kokosa. V azijskih državah kokosove orehe obirajo trikrat letno in iz njih pridobivajo koprino olje, iz katerega ekstrahirajo kokosovo olje in maslo. Preostanek lupin se uporablja za proizvodnjo oglja. Oglje proizvajajo s postopkom karbonizacije, ki poteka pri 500-600°C, 5 do 6 ur. Postopek poteka v Franciji, kjer kokosovo oglje obdelujejo v aktivacijski rotacijski peči pri 1000°C, približno 70 ur.

    Rastlinsko aktivno oglje FCC je 100% rastlinskega izvora (kokosov oreh), ki je aktiviran fizikalno, s pomočjo vodne pare. Med postopkom aktivacije oglje razpade, kar poveča specifično površino in poroznost, ki po zaslugi Van der Waalsovih sil zadrži in adsorbira prebavne pline in koliformne bakterije. Po končanem aktivacijskem procesu, oglje presejejo in tako izločijo oglje željenih velikosti.

    Rastlinsko aktivno oglje FCC je aktivno oglje v prahu (PAC – Powder Activated Carbon), katerega povprečna velikost delcev znaša med 15 in 35 µm (µm = milijoninka metra).

    Rastlinsko aktivno oglje FCC se zaradi adsorpcijskih lastnosti priporoča kot naravno sredstvo za odpravljanje nadležnih težav, kot so vetrovi in napihnjenost trebuha.

Deklaracija izdelka: Klikni tukaj >>