Profesionalna fitonaravna prehranska dopolnila in kozmetika

Roke s suho in dehidrirano kožo vlaži in mehča ter pusti prijeten in nežen vonj limone.

Poleg tega pomaga preprečevati razpokanost in pordelost.

Aktivne sestavine:

 • Klorheksidin diglukonat

 • Encimsko bioutekočinjen hidrolizat aloje

  Aloe Barbadensis ali Aloe Vera je kserofitska rastlina, ki se je prilagodila življenju v okoljih, za katera so značilna dolga sušna obdobja ali sušno in puščavsko podnebje. Aloja, uporabljena v kozmetiki, se razlikuje od soka za uživanje, kjer je odstranjen aloin. Aloja ima izjemno sposobnost vezanja molekul vode (tako zunanje kot naravno prisotne vlage na koži) in njihovem zadrževanju v povrhnjici.

  V obliki gela je sposobna rehidrirati področja dehidrirane kože in učinkuje tudi na kritičnih področjih, kot so opekline, razjede, srbeča področja, ekcem in ostalo. Poleg tega se alojin gel priporoča tudi za povečanje vlage in tonusa kože ter za pomirjanje pri rdečici in opeklinah.

  Aloja, vsebovana v vlažilni in čistilni kremi za roke, je proizveden s postopkom hidrolize običajnega gela aloje z izbranimi encimi. Ta inovativni sistem za ekstrakcijo in čiščenje poveča število aktivnih snovi v fitokompleksu (predstavlja skupek vseh aktivnih sestavin rastline), ki niso vezane na rastlinska vlakna (ki običajno preprečujejo njihovo delovanje) in so zato takoj biodostopne za učinkovanje na koži. Hidrolizirani buioutekočinjeni ekstrakt je bolj koncentriran in posledično učinkovitejši od standardnega ekstrakta. Po encimski hidrolizi se:

  1. koncentracija skupnih prostih polifenolov (biodostopni za antioksidativno učinkovanje) v gelu aloje poveča za 74%,
  2. koncentracija skupnih sladkorjev se poveča za 13%
  3. učinek na proste radikale se poveča za 33%.

  Gel aloje učinkuje na tkiva pomirjujoče in regenerativno, kar omogoča spopadanje z različnimi težavami. Ima dobro vlažilno in mehčalno moč, zato je primeren tudi za vsakodnevno nego kože obraza in rok.

 • Limonin sok

  Limonin sok je pridobljen z maceracijo in naknadnim stiskanjem limon (Citrus Medica Limonum). Zaradi adstringentnih lastnosti pomaga preprečevati nastanek razširjenih por, značilnih za mastno kožo, in preprečuje pojav ogrcev in mozoljev. Vitamin C, prisoten v limoni, spodbuja tvorbo kolagena, koži vrača elastičnost, jo ohranja mlado in sijočo.

 • Betain

  Molekula, naravno prisotna v blitvi ali pesi. Koristna pri zaščiti rastlinskih celic. Pri nanosu na kožo ima izjemne vlažilne lastnosti, primerljive z glicerinom. Poveča celično obnovo vrhnje plasti kože in s tem obnavlja kožo in občutljivi koži podarja več svežine.

 • Rastlinski glicerin

  Ima naravno sposobnost zadrževanja vode, uporablja se tudi zaradi značilnega učinka mehčanja in vlaženja. Zaradi svojega visokega vlažilnega učinka, je idealen za ohranjanje zdrave, zaščitene, mehke in hidrirane kože.

 • Olje sladkega mandlja

  Pridobivajo ga s hladnim stiskanjem sladkih mandljev. Koži nudi odlične mehčalne in negovalne učinke. Uporablja se v farmacevtski kozmetiki za vse vrste razdražene kože, še posebej občutljive ali pordele, saj deluje pomirjujoče.

  Je eno izmed olj, ki vsebuje največji odstotek nenasičenih in večkrat nenasičenih maščobnih kislin, prijaznih do kože. Mandljevo olje je bogato z vitamini E, B, beljakovinami, ogljikovimi hidrati in mineralnimi solmi, zato je odlično v boju proti staranju kože in njeni obnovi.

 • Vitamin E

  Uporabljen v svoji najbolj stabilni obliki, in sicer kot tokoferil acetat, spodbuja absorpcijo kože. Je odličen naravni antioksidant, zato se uporablja pri obravnavi zrele in neelastične kože, saj obnovi naravni lipidni film na koži.

Deklaracija izdelka: Klikni tukaj >>