Aktivne sestavine

 • Olje iz lanenega semena:

  Lanena semena so bogata z mineralnimi solmi, beljakovinami in predvsem lipidi. Iz njih je možno ekstrahirati olje, ki je sestavljeno iz približno 40-60% α-linolenske kisline (maščobna kislina, ki spada v skupino omega-3), približno 23% oleinske kisline (maščobna kislina, ki spada v skupino omega-9) in približno 15% linolne kisline (maščobna kislina, ki spada v skupino omega-6).

  Biološke lastnosti olja iz lanenih semen so posledica prisotnosti α-linolenske kisline, prekurzorja esencialnih maščobnih kislin iz skupine omega-3 (iz katerih sta sintetizirani EPK in DHK)

 • Grifonija:

  Bogata s 5-HTP (5-hidroksitriptofan), ki je vmesni produkt pri sintezi serotonina, hormona, ki sodeluje pri nadzoru počutja, apetita in spanja.

 • Teanin:

  Je aminokislina, naravno prisotna v čajevcu. Teanin sodeluje pri sintezi GABA (gama-aminomaslena kislina), inhibitorskem živčnem prenašalcu, ki podpira občutek sproščenosti. Tenain se absorbira v črevesju, uspešno preide krvno-možgansko pregrado,  ter poveča raven GABA, kar posledično ustvari »občutek dobrega počutja«.

  Teanin učinkuje sprostitveno, ne da bi pri tem spodbujal zaspanost ali zmanjšal zbranost in sposobnost koncentracije.

Deklaracija izdelka: Klikni tukaj >>