Natur Unique revolucionira tvojo lepotno rutino s 4 kremami – gel-maskami za obraz z alojo 4 krat bolj koncentrirano za 72 urni vlažilni učinek.

Dobro znane in priznane lastnosti Aloe Vera dosežejo s to patentirano tehnologijo svojo največjo in še izboljšano učinkovitost. Izkorišča se tehnologija “Waterfree”, ki omogoča, da v sestavi ni vode, temveč samo sok aloje.

Supreme Aloe Krema & Maska Gel se lahko uporablja kot:

  • Dnevna krema, idealna kot podlaga za ličenje.
  • Maska, ki jo po samo 5-tih minutah delovanja, z rahlim masiranjem vtrete v kožo.
  • Nočna maska s podaljšanim nočnim delovanjem omogoča večjo absorpcijo aktivnih sestavin.

Aktivne sestavine:

  • Hidrolizirani sok listov aloe barbadensis

    Izdelek, proizveden s postopkom hidrolize običajnega gela aloje z izbranimi encimi (postopek imenovan »bioutekočinjenje«). Po postopku hidrolize se koncentracija skupnih prostih polifenolov (biodostopni za antioksidativno učinkovanje) v gelu aloje poveča za 74%, koncentracija skupnih sladkorjev za 13%, prav tako pa se poveča tudi njegov učinek na proste radikale (za 33%).

  • Sok aloje

    Aloja, ki se uporabljena v kozmetiki, se razlikuje od soka za uživanje, kjer je odstranjen aloin (ki se uporablja v zdravilih). Obstajajo različne spojine, ki učinkujejo v kozmetičnih izdelkih. Gre za sluzi, ki tvorijo vodne koloide. To so posebni polisaharidi (kompleksni sladkorji), ki se razlikujejo po svoji kemijski strukturi, podobni nekakšni mešanici med sladkorjem in škrobom. Gre za makromolekulo z zelo uravnovešenim učinkom zaščite in vlaženja.

    Fiziološko spominjajo na delovanje drugih makromolekul kot so: hialuronska kislina, kolagen ali hondroitin sulfat. Njihova osnovna lastnost je v izjemni sposobnosti vezanja molekul vode (tako zunanje kot naravno prisotne vlage na koži) in njihovem zadrževanju v povrhnjici. To je olajšano zaradi njihove visoke nagnjenosti k tvorbi zaščitnega filma. Razlika je v tem, da z nižjo koncentracijo aloje dosežemo isti učinek kot z dragimi, prej omenjenimi molekulami. Gel aloje je sposoben ne samo rehidrirati področja dehidrirane kože, temveč učinkuje tudi na kritičnih področjih, kot so opekline, razjede, ekcem in ostalo.

    Uporablja in priporoča se za povečanje vlage in tonusa kože, deluje pomirjujoče pri rdečici in opeklinah.

  • Betan

    Izjemno preprosta molekula, naravna in prisotna v številnih rastlinskih virih, kot sta blitva ali pesa. Gre za snov, ki je v naravi koristna za zaščito rastlinskih celic. Pri nanosu na kožo ima izjemne vlažilne lastnosti, primerljive z glicerinom.

    V formulacijah detergentov zmanjšuje draženje, ki ga povzročajo površinsko aktivne snovi. Poleg tega zahvaljujoč številnim metilnim skupinam ta aktivna snov poveča celično obnovo vrhnje plasti kože in s tem obnavlja kožo in občutljivi koži podarja več svežine.

  • Bio ekstrakt brstov bukve

    Izvleček certificiranega ekološkega porekla, z močnim učinkom proti gubam, pridobljen iz brstov bukve.

    Deluje na predele okoli oči tako, da omili procese celičnega staranja in pojav gub okoli oči. Kožo pusti mehko in sijočo.

  • Bio ekstrakt goji jagod

    Ta eksotični sadež velja za eno najbogatejših in najbolj hranljivih snovi, poleg tega velja za živilo z močnim učinkom proti staranju. Deluje pomirjujoče, vpliva na dobro počutje, povečuje energijo, vitalnost, moč in ščiti telo pred prezgodnjim staranjem.

    Različne sestavine rastline so tesno povezane z naslednjimi učinki: proteoglikani polisaharidov delujejo antioksidativno in zaščitno na vezivno tkivo, glukoza in fruktoza imata kondicionirne, poživljajoče in vlažilne lastnosti in nazadnje proste aminokisline z razstrupljevalnim, pomirjevalnim in vlažilnim učinkom.

  • Olje iz korenja

    Korenčkovo olje pridobivajo iz korenin Daucus carota; vsebuje karoten, glikoproteine (ekstenzin), pektin in fitosterole.

    Uporablja se tako na živilskem kot na kozmetičnem področju zaradi svojih dišavnih, aromatičnih, diuretičnih in osvežilnih lastnosti.

  • Natrijav fitat

    Natrijev fitat je prisoten v skoraj vseh rastlinah v kombinaciji s kalcijevimi in magnezijevimi solmi. Pridobivajo ga iz riževih otrobov, kjer je prisoten v visokem odstotku. V tradicionalni japonski medicini se uporablja kot antioksidant in imunostimulant.

    V naravni kozmetiki se uporablja kot močan kelator (odstranjevalec kovinskih agensov). Njegova prisotnost na koži je povezana s povečanjem hidracije, elastičnosti in sijaja kože. Učinkuje tudi na uravnavanje sebuma.

  • Sestavina za vlaženje, rastlinskega izvora (propandiol)

    Je glikol rastlinskega izvora (koruza) z zelo visoko okoljsko in dermatološko združljivostjo. Laboratorijski testi so potrdili njegovo popolno prenašanje na koži pri koncentracijah do 75%.

    Vlaži in deluje kot nosilec aktivnih sestavin (pomaga pri njihovi absorpciji).

  • Vitamin E (tokoferil acetat)

    Uporabljen v svoji najbolj stabilni obliki, in sicer kot tokoferil acetat, spodbuja absorpcijo kože, je odličen naravni antioksidant, njegovo najbolj dokazano delovanje v tkivih pa je preprečevanje ali upočasnitev tvorbe lipoperoksidov iz prisotnih lipidov.

    To predstavlja podporo pri obravnavi zrele in neelastične kože, saj obnovi naravni lipidni film na koži.

Deklaracija izdelka: Klikni tukaj >>