Natur Unique revolucionira tvojo lepotno rutino s 4 kremami – gel-maskami za obraz z alojo 4 krat bolj koncentrirano za 72 urni vlažilni učinek.

Dobro znane in priznane lastnosti Aloe Vera dosežejo s to patentirano tehnologijo svojo največjo in še izboljšano učinkovitost. Izkorišča se tehnologija “Waterfree”, ki omogoča, da v sestavi ni vode, temveč samo sok aloje.

Supreme Aloe Krema & Maska Gel se lahko uporablja kot:

 • Dnevna krema, idealna kot podlaga za ličenje.
 • Maska, ki jo po samo 5-tih minutah delovanja, z rahlim masiranjem vtrete v kožo.
 • Nočna maska s podaljšanim nočnim delovanjem omogoča večjo absorpcijo aktivnih sestavin.

Aktivne sestavine:

 • Hidrolizirani sok listov aloe barbadensis

  Izdelek, proizveden s postopkom hidrolize običajnega gela aloje z izbranimi encimi (postopek imenovan »bioutekočinjenje«). Po postopku hidrolize se koncentracija skupnih prostih polifenolov (biodostopni za antioksidativno učinkovanje) v gelu aloje poveča za 74%, koncentracija skupnih sladkorjev za 13%, prav tako pa se poveča tudi njegov učinek na proste radikale (za 33%).

 • Sok aloje

  Aloja, ki se uporabljena v kozmetiki, se razlikuje od soka za uživanje, kjer je odstranjen aloin (ki se uporablja v zdravilih). Obstajajo različne spojine, ki učinkujejo v kozmetičnih izdelkih. Gre za sluzi, ki tvorijo vodne koloide. To so posebni polisaharidi (kompleksni sladkorji), ki se razlikujejo po svoji kemijski strukturi, podobni nekakšni mešanici med sladkorjem in škrobom. Gre za makromolekulo z zelo uravnovešenim učinkom zaščite in vlaženja.

  Fiziološko spominjajo na delovanje drugih makromolekul kot so: hialuronska kislina, kolagen ali hondroitin sulfat. Njihova osnovna lastnost je v izjemni sposobnosti vezanja molekul vode (tako zunanje kot naravno prisotne vlage na koži) in njihovem zadrževanju v povrhnjici. To je olajšano zaradi njihove visoke nagnjenosti k tvorbi zaščitnega filma. Razlika je v tem, da z nižjo koncentracijo aloje dosežemo isti učinek kot z dragimi, prej omenjenimi molekulami. Gel aloje je sposoben ne samo rehidrirati področja dehidrirane kože, temveč učinkuje tudi na kritičnih področjih, kot so opekline, razjede, ekcem in ostalo.

  Uporablja in priporoča se za povečanje vlage in tonusa kože, deluje pomirjujoče pri rdečici in opeklinah.

 • Koruzni škrob v prahu

  Naravna snov, prisotna samo v rastlinah, ki se že od nekdaj uporablja v dermokozmetiki pri negi nežne in občutljive kože otrok in odraslih, izpostavljene draženju in pordelosti. Rižev škrob se v galenski praksi uporablja že od antičnih časov, kjer so ga kot masko iz kuhanega riža uporabljali za grobo in suho kožo. Kombinacija glicerola in škroba se uporablja proti draženju kože. Praški na osnovi riževega škroba so znani po vpojnih lastnostih izločkov pri kožnih boleznih, kot je ekcem.

  Je zelo fin, neotipljiv prašek brez vonja. Pri nanašanju ne deluje “grobo” in ima večjo vpojnost kot pšenični škrob, ki se prav tako pogosto uporablja. Njegova učinkovitost se kaže v dveh “močeh”:

  1- VISOKI MOČI OPRIJEMANJA NA KOŽI: na koži tvori zelo tanek film, ki blaži mehansko drgnjenje.

  2- VISOKI MOČI VPIJANJA VODE: z vpijanjem vode podaljša ohranjanje vsebnosti vlage in opravlja funkcijo vlaženja in mehčanja. Deluje tudi hidratantno. Rižev škrob je torej učinkovito vpojno, zaščitno in vlažilno sredstvo. Deluje osvežujoče z zmanjšanjem rdečice, draženja in srbenja.

 • Sestavina, ki deluje na uravnavanje sebuma morskega izvora (fucus spiralis ekstrakt, tetraselmis chui ekstrakt)

  Je aktivna snov, ki temelji na skupnih lastnostih izvlečkov dveh morskih alg (rjave alge Fucus Spiralis in zelene alge Tetraselmis Chui), ki pomagajo zmanjšati proizvodnjo sebuma v koži in tako omejijo dražilne pojave in nastanek mastne kože.

  Raziskave in vitro in in vivo so pokazale, da ima ta sestavina protivnetni učinek, preprečuje draženje kože in zavira izločanje sebuma, s čimer izboljša strukturo in splošno stanje mastne in nečiste kože ter ji tako podari bolj naraven in “čist” videz.

 • Beta karoten

  Je prekurzor vitamina A. S preoblikovanjem vanj, izvaja iste učinke pri preprečevanju, zakasnitvi ali zaustavljanju nekaterih degenerativnih sprememb, povezanih s staranjem, kot na primer razpokana koža ali nastanek gub.

  Vodi torej do regeneracije kože, katere odpornost se poveča, zlasti v hladnih mesecih.

 • Mehčalno olje, rastlinskega izvora (etilheksil plamitat)

  Pridobljeno z esterifikacijo etil heksanola s palmitinsko kislino.

  Njegova absorpcija je hitra, daje končni formulaciji pridih suhosti, vpliva na gladkost in konsistenco ter hkrati prispeva izrazit mehčalni in kondicionirni učinek: koža je mehkejša in gladka, brez učinka mašenja.

 • Limonin sok

  Pridobljen z maceracijo in naknadnim stiskanjem limon (Citrus Medica Limonum). Zaradi adstringentnih lastnosti (posledica vsebnosti askorbinske kisline) pomaga preprečevati nastanek razširjenih por, značilnih za mastno kožo, in preprečuje pojav ogrcev in mozoljev. Poleg tega vitamin C, prisoten v limoni, spodbuja tvorbo kolagena, koži vrača elastičnost, jo ohranja mlado in sijočo.

 • Sestavina za vlaženje, rastlinskega izvora (propandiol)

  Je glikol rastlinskega izvora (koruza) z zelo visoko okoljsko in dermatološko združljivostjo. Laboratorijski testi so potrdili njegovo popolno prenašanje na koži pri koncentracijah do 75%. Vlaži in deluje kot nosilec aktivnih sestavin (pomaga pri njihovi absorpciji).

 • Vitamin E (tokoferil acetat)

  Uporabljen v svoji najbolj stabilni obliki, in sicer kot tokoferil acetat, spodbuja absorpcijo kože, je odličen naravni antioksidant, njegovo najbolj dokazano delovanje v tkivih pa je preprečevanje ali upočasnitev tvorbe lipoperoksidov iz prisotnih lipidov.

  To predstavlja podporo pri obravnavi zrele in neelastične kože, saj obnovi naravni lipidni film na koži.

Deklaracija izdelka: Klikni tukaj >>